Karakteristiek huis in een mooi dorp, met een magisch uitzicht, emmers vol charme, een eigen park (6044m2) en een toren die dateert uit de 14e eeuw!

Dit op het zuiden gelegen, historische pand ligt aan de rand van een kwantitatief Frans dorp. Het huis is 460m2 met een grondstuk van 7457m2, talrijke bijgebouwen en heeft emmers met potentie. Alsof het huis nog niet magisch genoeg is, als u het ononderbroken uitzicht over het Franse platteland ziet, helemaal tot aan de Pyreneeën, dan wordt u weggeblazen!

Begane grond: Grote hal (25m2), eetkamer (34m2) met parketvloer, ontvangstruimte (26m2) met parketvloer, WC, kantoor (18m2), knusse (15m2), keuken (27m2) met grote open haard, badkamer (13m2), bijkeuken, werkplaats en toegang tot een binnentuin en een 2 verdiepingen tellende stal, die ook toegang heeft vanaf de weg en gebruikt kan worden als parkeerplaats of extra accommodatie (met toestemming).

Eerste verdieping: De grote trap gaat door het centrum van het huis en komt uit op een grote overloop (18m2) op de eerste verdieping. Op deze verdieping bevindt zich aan weerszijden van de hal een zelfstandig appartement of suite.  Appartement 1 – 2 grote slaapkamers (30m2 en 18m2) met en-suite badkamers in beide. Appartement 2- Keuken (5,5m2), woonkamer (17m2), 2 slaapkamers (27m2 en 12,5m2) en een badkamer.

Tweede verdieping: nog 2 zelfstandige appartementen plus een extra slaapkamer/opslagruimte (18m2). Appartement 3 – Zitkamer (15,8m2), keuken (10,5m2), badkamer en 2 slaapkamers (21m2 en 16,2m2) Appartement 4 – Slaapkamer/woongedeelte (30m2), grote keuken (13m2) en badkamer.

Bijgebouwen:  Aan de rechterzijde van het pand bevindt zich een grote schuur/bijgebouw dat gedeeltelijk is verbouwd en voorzien is van sanitair en elektriciteit die eventueel kan worden ontwikkeld tot een extra woning. Daarnaast is er een grote houtwinkel. Aan de achterzijde van het pand is er de oude stal die gebruikt kan worden als garage of ook verbouwd kan worden omdat deze een eigen toegang heeft.

Buiten: Aan de voorzijde van het pand, dat is ingesloten door een stenen muur en grote toegangspoorten, is er een grote binnenplaats, die een aantal schaduwrijke gebieden die door een oude eik. Er is voldoende parkeergelegenheid voor tal van voertuigen. Aan de achterzijde van het pand is er nog een afgesloten, privé binnenplaats. Direct tegenover het eigendom is er een betoverende privé ommuurde tuin van 6044m2. Het terrein is in totaal 7457m2. Het park is omzoomd met volwassen planten en bomen en aan het einde van het park is er een spectaculair panoramisch uitzicht op de bergen en de glooiende velden met wijngaarden en zonnebloemen.  Het is werkelijk schitterend.

Ligging: Hoewel volledig prive en niet over het hoofd gezien, is dit pand gelegen in een mooi dorp dat een lokale winkel en echte gemeenschap gevoel heeft. 5 minuten naar het historische dorp Saissac, dat vele restaurants en het beste uitzicht in de Aude heeft, 20 minuten naar Castelnaudary, dat het Canal du Midi, het treinstation en vele grote supermarkten heeft en 20 minuten naar het prachtige middeleeuwse marktstadje Revel. Carcassonne ligt op iets meer dan 30 minuten afstand. Toulouse met zijn internationale luchthaven en Narbonne met zijn prachtige stranden, kan worden bereikt in iets meer dan een uur.

Hoewel dit pand moet worden bijgewerkt en weer tot leven moet worden gebracht, biedt het een enorm potentieel en zou het een prachtig groot familiehuis zijn of als alternatief een groot zakelijk potentieel bieden als B&B/Chambre re d’hotes. Een must see!

Lees meer
Te koop in Frankrijk

Anneke de Gier

Anneke de Gier is bekend bij Te-koop-Frankrijk.be sinds 27/01/2020. U kunt de verkoper contacteren in het nederlands, engels, frans, duits.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag .


€ 450.000
 
460 m2
7457 m2
8
Contacteer verkoper

Foto's

Te koop in Frankrijk
Te koop in Frankrijk
Te koop in Frankrijk
Te koop in Frankrijk
Te koop in Frankrijk
Te koop in Frankrijk
Te koop in Frankrijk
Ontvang prachtige aanbiedingen
Ontvang prachtige aanbiedingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze prachtige aanbiedingen!